De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

Klink los? Zo kun je ‘m vastzetten

2 min gelezen
deurklink los vastzetten

Zo zet je een losse klink vast

Zit je deurklink los? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend! Gelukkig heeft dit relatief grote ongemak een relatief simpele oplossing. Het enige wat je nodig hebt is een setje inbussleutels en een platte schroevendraaier. We vertellen je in dit blog graag hoe je hiermee je loszittende deurklink weer vast krijgt. Lees snel verder.

Deurklink met inbussleutel vastkrijgen

Veel deurklinken zitten vandaag de dag vast met inbusboutjes. Is dat bij jouw deurklink het geval? Dan vind je deze boutjes vaak aan de zijkant of aan de onderkant van je deurkruk. Doe de klink weer in je deur op de juiste plek en draai de inbusboutjes weer vast. Vaak heb je hier inbussleutel nummer 3 voor nodig. Merk je dat de deurkruk toch snel weer loskomt na het vastkrijgen? Smeer de inbusboutjes dan in met een borgingsmiddel. Blijven de bouten nog steeds niet vastzitten? Ga dan na of de deur stift, holle stift of de wisselstift nog goed werken.

Deurklink met pin vastkrijgen

Alhoewel moderne huizen een dergelijke deurklink niet meer hebben, zijn er nog altijd meer dan genoeg oude huizen die deurklinken hebben die met een pinnetje vastzitten. Heb je een ouder huis met loszittende deurklinken? Dan zit waarschijnlijk het pinnetje los. Heb je het pinnetje dichtbij? Dan kun je deze makkelijk in het gaatje in de bovenkant steken. Gaat dat niet? Kijk dan of je door het gaatje kunt kijken. Zie je aan de andere kant geen daglicht? Haal dan de deurkruk van de stift. Als het goed is zie je dan een stelschroef. Stel deze dusdanig af dat er ruimte komt voor het pinnetje. Doe de klink nu weer op de stift en maak het pinnetje vast. Ben je het pinnetje kwijt? Geen paniek: bij zo’n beetje elke ijzerhandel of doe het zelf zaak kun je een nieuwe halen.

Losse deurschilden

Rammelt je deurbeslag heel erg? Dan is het ook mogelijk dat je deurschilden loszitten. Deze kun je vaak makkelijk weer vastmaken met een platte schroevendraaier. In sommige gevallen moet echter je deurklink vervangen worden. Dit komt doordat loszittende deurklinken vaak al erg oud zijn.

Meer informatie

Heeft jouw deur nieuw deurbeslag nodig? Verdiep je dan eens in Buvalux deurbeslag. Wil je meer informatie over het vastzetten en vervangen van deurbeslag? Neem dan gerust contact op met ons. We helpen je graag verder.