De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

5 redenen om een betonlook gietvloer te laten plaatsen

2 min gelezen
5 redenen om een betonlook gietvloer te laten plaatsen
Als je op zoek bent naar een stijlvolle en moderne vloer voor jouw interieur, dan is een betonlook gietvloer wellicht een uitstekende optie. Deze heeft namelijk de nodige voordelen ten opzichte van een echte betonvloer. In deze blog geven we je 5 redenen om voor een betonlook gietvloer te kiezen.

1. Waterdicht

Een betonlook gietvloer is volledig waterdicht. Knoeien is dus geen enkel probleem, want je maakt het zo weer droog. Hierdoor kun je hem ook zonder zorgen door laten leggen tot in het toilet en de keuken. En een doorlopende vloer in huis, ademt luxe en rust!

2. Zacht, elastisch en geluiddempend

Een betonlook gietvloer is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook aangenaam om op te lopen. Het materiaal is zacht, elastisch en geluiddempend, waardoor je bijvoorbeeld geen last hebt van voetstappen of ander geluid. Zo heb je wel de looks van echt beton, maar geen koude harde vloer.

3. Geringe inbouwhoogte

Een betonlook gietvloer is slechts 2 tot 3 millimeter dik, wat betekent dat hij weinig ruimte in beslag neemt. Je hoeft dus geen bouwkundige aanpassingen te doen, zoals het inkorten van deuren om een betonlook vloer in je huis te laten plaatsen. Dit maakt het plaatsen van een betonlook gietvloer veel laagdrempeliger dan het aanleggen van een traditionele betonvloer.

4. Makkelijk met schoonmaken

Een betonlook gietvloer is zeer eenvoudig schoon te maken. Je hebt slechts een dweil en wat water nodig om de vloer schoon te maken. Vuil en vlekken hechten niet makkelijk aan het materiaal, wat het onderhoud van de vloer enorm vergemakkelijkt. Bovendien is een betonlook gietvloer hygiënisch, omdat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te nestelen.

5. Ideaal voor vloerverwarming

Tot slot is een betonlook gietvloer uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Het materiaal geleidt de warmte uitstekend, waardoor je vloer snel en gelijkmatig opwarmt. Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de ruimte en dat betekent meer comfort voor jou en je gezin.

Betonlook gietvloer plaatsen heeft vele voordelen

Zoals je ziet, heeft een betonlook gietvloer dezelfde mooie uitstraling als een echte betonvloer, maar behoorlijk wat extra’s. Hij is waterdicht, zacht, elastisch en geluiddempend, vereist geen bouwkundige aanpassingen, is zeer makkelijk schoon te maken en ideaal voor vloerverwarming. Je krijgt dus niet alleen een prachtige vloer voor jouw interieur, maar ook een vloer die praktisch en functioneel is. Als dat geen goede redenen zijn om voor een betonlook gietvloer te kiezen! Liever een natuurlijke levendige vloer? Kies dan voor natuursteen op de vloer!

Meer verhalen