De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

De 5 lekkerste (en makkelijkste!) thuiswerk lunchtips

2 min gelezen
smullen

Thuiswerken kan zo zijn voordelen hebben. Je kunt immers tijdens je ‘lunchpauze thuis’ gewoon even tijd vrijmaken om in de keuken iets lekkers klaar te maken. Wist je dat je je lunch iets extra’s kan geven met behulp van je broodrooster? We geven je 5 superlekkere thuiswerk lunchtips.

1. Rooster eens vega

Een geroosterde boterham is sowieso lekker. Een lik (room) boter op je warme toast, plak kaas erop en klaar. Niks mis mee. Maar er is nog zoveel meer. Maak eens beans on toast: witte bonen in tomatensaus op geroosterd brood. Of rooster een boterham en fruit ondertussen een uitje en wat champignons. Doe er op het laatst een flinke lepel kruidenkaas bij en warm door. Heerlijk!

2. Warm en snel

Terwijl je boterhammen roosteren, kun je ondertussen roerei maken en dit eten met wat uitgebakken ontbijtspek. Of rooster een dikke boterham, besmeer met mosterd en beleg met warme zuurkool en knakworstjes.

3. Koud en zoet

Gebruik het broodrooster ook eens voor verwentoast. Er gaat niets boven een geroosterde boterham met roomboter en jam. Of liever eentje met chocopasta en banaanplakjes?

luxe broodrooster

4. Tips voor een gezonde lunch

Smeer in plaats van boter eens magere zuivelspread op je geroosterde boterham en beleg hem dan met runderrookvlees en plakjes gekookt ei. Of eentje met tonijn en komkommer.

5. Met een luxe broodrooster

Heb je een luxe broodrooster, dan kun je stokbrood roosteren. Lekker met kerriesaus en gerookte kipfilet. Of rooster eens een bagel die heerlijk is met gerookte zalm. Misschien geroosterde panini met brie en honing?

De ideale thuiswerk hulp

Deze tips brengen je misschien nog op andere ideeën, want je ziet het: een broodrooster is de ideale hulp voor een lekkere thuiswerk lunch. Vrijwel iedere broodsoort leent zich om te roosteren, ook de volkoren soorten. Geroosterde boterhammen zijn een toffe basis die je voldoende energie geven voor de rest van je dag thuiswerken. Weet je al wat je morgen neemt?

Meer verhalen