De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

Welke soorten garagedeuren zijn er?

2 min gelezen

Sta je op het punt om een garagedeur te kopen, maar weet je nog niet zo goed welke garagedeur het moet worden? Dan is dit artikel voor jou. We gaan namelijk alle soorten garagedeuren bespreken, inclusief de voor- en nadelen per deursoort.

Roldeuren

Roldeuren werden van oudsher alleen toegepast op opslagboxen. Maar tegenwoordig zijn er ook modellen verkrijgbaar die je als volwaardige garagedeur kunt toepassen. Je kunt kiezen uit geïsoleerde roldeuren en ongeïsoleerde roldeuren. Het voordeel van roldeuren voor garages is dat ze geen ruimte in de garage innemen. De deurpanelen worden namelijk verticaal opgerold in een opbergunit die recht boven de opening van de garage wordt gemonteerd.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn enorm populair, omdat ze een strakke uitstraling hebben, geïsoleerd zijn en standaard een elektrische bediening hebben. Sectionale garagedeuren hebben bredere deurpanelen dan roldeuren, waardoor ze een net wat strakkere uitstraling hebben.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn verreweg de meest luxueuze garagedeuren die te koop zijn. De deur is opgebouwd uit twee deurbladen die onafhankelijk van elkaar geopend en gesloten kunnen worden. De deurbladen kunnen in verschillende vormen worden gemaakt van rechthoekige tot zelfs met een boog. Je kunt er zelfs voor kiezen om een raam in het deurblad te laten verwerken. Openslaande garagedeuren zijn ideaal als je de garage wilt ombouwen tot een kantoorruimte en je voldoende daglicht op je werkplek wilt hebben.

Kanteldeuren

Kanteldeuren waren in het verleden de meest toegepaste deuren. Ze bestaan uit een deurblad dat uit één geheel bestaat en tijdens het openen naar binnen kantelt. Door het kantelen is het belangrijk dat je de auto of je fiets niet te dicht voor de deur zet, anders kunnen ze tijdens het openen van het deurblad beschadigen. Er zijn geïsoleerde en ongeïsoleerde kanteldeuren verkrijgbaar. Kanteldeuren zijn een prima keuze als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke garagedeur.

Tips voor het aanvragen van offertes

  • Vraag bij meerdere partijen een offerte op, zodat je prijzen kunt vergelijken
  • Let op of de prijs inclusief montage is of dat je voor montage moet bijbetalen
  • Kijk naar de garantievoorwaarden
  • Let op of de garagedeur van anti-inbraak sloten zijn voorzien
  • Let op dat de uitstraling van het deurblad bij de uitstraling van je woning past. Goed om te weten: het merk Hörmann heeft bijpassende aluminium voordeuren voor hun garagedeuren.

Voordat je offertes gaat aanvragen raden we je aan om een aantal showrooms bij garagedeur bedrijven te bezoeken. De deuren zien er op het internet toch net even anders uit dan in het echt.