De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

Kunstgras leggen: hier moet je op letten

1 min gelezen
kunstgras leggen

De aanleg van kunstgras is een klus die je niet zomaar zelf kunt klaren. Kunstgras leggen wordt dan ook vaak door experts gedaan. Ben jij koppig en denk je dat je het toch wel zelf kunt? Dan zijn er een aantal tips die je mee moet nemen in het proces:

  • oppervlak
  • ondergrond
  • bezanden

Begin altijd bij het oppervlak

Het is heel belangrijk om precies te bepalen welk oppervlak je gaat bedekken met gras. Dat is dan ook waar het kunstgras leggen mee begint. Om het snijverlies zo beperkt mogelijk te houden bij het leggen van kunstgras, is het van groot belang dat je de juiste afmetingen van de oppervlakte kent. Als je meer koopt dan je nodig hebt  dan is dit ontzettend zonde. Bovendien moet je ook rekening houden met de vorm van je tuin. Vierkante lappen kunstgras zijn de meest geziene vorm maar er zijn ook bedrijven die andere vormen bieden als dit beter uitkomt voor je tuin. Doe hierin dus wel goed onderzoek naar de opties.

kunstgras leggen

De ondergrond klaar maken

Kunstgras komt op een ondergrond te liggen die voldoende stevigheid moet geven aan het kunstgras. Kunstgras heeft een ondergrond nodig die voldoende stevigheid geeft. Deze dient langdurig stevig te blijven, een grote draagkracht te hebben en zo te bewerken te zijn dat het vlak komt te liggen. Het is dus bijvoorbeeld helemaal niet geschikt voor een ondergrond die aan het verzakken is of niet stabiel is. Dan kun je vaak na een jaar alweer opnieuw beginnen.