De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

Tips voor een snelle verbouwing/renovatie

2 min gelezen

Wie een eigen woning heeft kan er niet omheen dat er geregeld eens verbouwd of gerenoveerd moet worden. Er zijn verschillende soorten verbouwingen. Zo kan het gaan om een kleine verbouwing zoals het vervangen van een CV-ketel of andere zaken die nodig zijn of een verbouwing die je uitvoert om de woning op te leuken. In beide gevallen zijn er tips die zorgen dat de verbouwing sneller verloopt.

Hoe laat ik de verbouwing sneller en beter verlopen?

Begin bij een goede voorbereiding en het verzamelen van informatie. Inspiratie opdoen is belangrijk. Niets is vervelender dan een verbouwing uitvoeren en er achteraf achter komen dat je iets toch liever op een andere manier had gedaan. Gebruik bladen, tijdschriften en het internet om meer inspiratie op te doen.

Maak daarnaast ook een goede financiële begroting op. Weten hoe je er financieel voor staat is essentieel voor de verbouwing, omdat je zo weet wat wel en niet mogelijk is. Maak je daarnaast gebruik van een aannemer voor de verbouwing? Vraag dan bij meerdere aannemers een offerte op, zodat je een goede vergelijking kunt maken tussen de verschillende aannemers en de beste keuze maakt. Probeer ook af te wegen wat je allemaal zelf kunt uitvoeren. Naast dat je zo kosten bespaart kun je dit ook allemaal direct zelf uitvoeren. Wachten op de planning van de aannemer hoeft zo niet.

Doe dan wel echt de dingen zelf waarvan je weet hoe ze moeten. Een goede verbouwing gaat altijd nog boven een snelle verbouwing, want je wilt in een later stadium niet voor problemen komen te staan, zoals lekkages en andere zaken.

Net zoals dat een goede verbouwing boven een snelle verbouwing gaat, gaan goede kwaliteitsmaterialen ook boven goedkope materialen. Kies je ervoor om de bouwmaterialen online te bestellen? Vraag dan ook eens referenties aan van familieleden, vrienden of kennissen. Wanneer je alles online bestelt dan heb je minder zekerheid van de kwaliteit ervan. Verkeerde materialen bestellen vertraagt je gehele project enorm.