De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

Zinken daken: een introductie

3 min gelezen

Op zoek naar zinken daken? Wellicht ben je dan ook op zoek naar meer informatie. In dit artikel vertellen we je vooral meer zinken daken, maar we zullen voor het grootste gedeelte ingaan op zink als materiaal. Je kunt het namelijk voor veel toepassingen gebruiken. Met dit flexibele en plooibare materiaal kun je werkelijk alle kanten op. Ontdek het hier!

Wat zijn zinken daken? 

Wat zijn zinken daken? Daarvoor is het belangrijk om te weten wat zink is, wat voor materiaal het is. Het is materiaal waar veel voordelen aan kleven, Niet voor niets kiezen veel mensen voor zinken daken. Een zinken dak biedt je allerlei voordelen, waaronder de flexibiliteit van het materiaal. En dat niet alleen, het is ook nog eens heel plooibaar materiaal. Je kunt zink gemakkelijk bewerken, waardoor je het kunt toepassen in diverse situaties.

Over zink willen we het volgende kwijt, want zoals gezegd is het belangrijk om goed te weten wat voor materiaal dit is, als je bezig wilt gaan met het plaatsen van zinken daken, bijvoorbeeld. Zink laat zich het beste omschrijven – in deze toepassing – als het volgende: een duurzaam en onderhoudsvriendelijk metaal, welke er modern uitziet. Zink is een blauw-wit metaal, zou wordt het ook wel omschreven. Het geleidt vrij goed, over het algemeen. En het meest opmerkelijke op dit gebied als we het hebben over zink is wel dat het een laag kookpunt heeft, waardoor het dus al snel een gas kan worden, ten opzichte van andere materialen. Maar maak je niet druk, dit zijn hele hoge temperaturen die je in de dagelijkse praktijk niet snel zult tegenkomen. Zoiets zul je alleen bij bewerking gaan ervaren.

Het is verder belangrijk om te weten dat zink staal kan beschermen tegen corrosie. Je zult dat vooral merken als je er zelf mee aan de slag zal gaan. Dat is ideaal, want corrosie is een groot probleem als we het hebben over dit soort toepassingen. Gelukkig hoef je je daar bij zinken daken dus niet druk om te maken. Zink wordt dan ook wel als beschermlaag op ijzer aangebracht, om dit te kunnen bereiken. Kiezen voor zinken daken is kiezen voor:

  • Dakbedekking van de allerhoogste kwaliteit
  • Ambachtelijke daken
  • Duurzame daken
  • Onderhoudsvriendelijke daken

En je kunt hiervoor het beste naar JDC Ambachts Dakwerken toe gaan. Gevestigd in Antwerpen, kunnen zij jou ambachtelijke zinken daken bieden. Altijd vakwerk van de allerhoogste kwaliteit. Je zult geen spijt krijgen van je keuze. En twijfel je nog of zijn er dingen onduidelijk? Laat dat dan ook weten, zij helpen je namelijk erg graag. Geen vraag is te gek en als je gaat werken met daken, kun je er ook voor kiezen om het hen te laten doen. Wel zo makkelijk. Kun jij je richten op andere zaken! 

Meer weten over zinken daken?

Ben je ook benieuwd naar dit type dak? Wil je misschien eerst meer weten over zink, hetgeen wij ons wel kunnen voorstellen? Je kunt dan eenvoudig richting jdc-ambachts-dakwerken.be”>www.jdc-ambachts-dakwerken.be gaan. Je zult daar meer informatie vinden en natuurlijk kun je online het assortiment bekijken. Zoals aangegeven, stel je vragen, zij helpen je graag verder.