De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

Dak boven je hoofd: dakrenovatie

1 min gelezen
dakrenovatie

Een dak is een van de belangrijkste onderdelen van je huis. Je moet er dus goed voor zorgen. Hoewel een dak vrij onverwoestbaar lijkt, heeft het wel degelijk zorg nodig. Een dakrenovatie kan hierbij helpen. Na een dakrenovatie kan je dak namelijk weer jaren mee. Schouwonderhoud heeft de beste mensen in dienst om jouw dak tip top in orde te houden. Maak daarom snel een afspraak met Schouwonderhoud.

Redenen voor dakrenovatie

Voor een dak staan er vrij veel gevaren op de loer. Vooral viezigheid en vocht kunnen een grote boosdoener zijn. Wanneer je een dak met dakpannen hebt, kan er vocht en mos tussen de poriën. Hierdoor kunnen de dakpannen aangetast worden en gaan breken of afbrokkelen. Daarnaast ontstaan er sneller scheuren in de goot, wanneer deze vol licht met troep en de afvoer steeds slechter gaat. Ook in platte daken kunnen scheuren ontstaan in je dakbedekking. Dit alles zorgt ervoor dat je dak niet meer goed zijn werk kan doen. Een flinke bui kan dan gemakkelijk voor lekkage zorgen binnenshuis. Dit brengt op zijn beurt weer schimmel en rotting mee, wat niet alleen je huis maar ook alle spullen in je huis kan aantasten.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer je dusdanige problemen met je dak hebt, kost reparatie veel geld. Vooral omdat het niet enkel het dak is wat dan aangetast is, maar nog veel meer. Voorkomen is daarom beter dan genezen.