De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

Het kiezen van de juiste dakbedekking

2 min gelezen

We zien steeds vaker dat men kiest voor goede dakbedekking. Dit heeft te maken met de vele voordelen hiervan. Dakbedekking is een soort extra laag op je dak. Hierdoor beschermt het jouw huis tegen bijvoorbeeld een zware regenval, hele felle zon of grote ijsblokken. Dit artikel is geschreven in samenwerking met www.dakbedekking-vaneerd.nl/ en vertelt je meer over dakbedekking.

Verschillende soorten en maten

Een van de andere positieve eigenschappen van dekbedekking is dat je het helemaal naar jouw wens kunt samenstellen omdat er erg veel verschillende soorten zijn. Een aantal veelvoorkomende soorten hebben we hieronder voor je opgesteld

  • Dakpakken. Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende en het materiaal waar bij de meeste gelijk een lichtje gaat branden. Dakpannen bestaan meestal uit keramiek, beton of leien. Dakpannen geven huizen meestal een traditionele look
  • Metaalplaten. Het voordeel van deze platen is dat ze erg lang mee gaan en bovendien roestvrij zijn. Ze vragen dus weinig onderhoud waardoor het wordt gezien als een van de makkelijkste dakbedekkingen.
  • Riet. Waarschijnlijk de meest moderne variant. Tegenwoordig zien we steeds meer dat mensen kiezen voor een rieten dak. Heel vroeger werd dit juist gezien als goedkoop vanwege het materiaal. Nu is het juist heel modern en bovendien ook makkelijk in onderhoud.

Waar vind je goede dakdekkers?

Nu je weet wat voor soorten dakbedekking er allemaal zijn, is het tijd om na te deken over de praktische uitvoerbaarheid. Je kunt nog zo’n mooie dakbedekking hebben uitgezocht maar als je niemand hebt die het erop kan leggen, kom je nog niet ver. Het is dan ook belangrijk om op zoek te gaan naar een goede dakdekker. Gelukkig opereert Dakbedekking van Eerd op verschillende plekken in Nederland. Zo is er een dakdekker in Nijmegen, maar ook een in Eindhoven en Tilburg.

De prijs van dakbedekking

Wat dakbedekking nu ongeveer kost is geheel afhankelijk voor het materiaal waarvoor je kiest. De prijs voor een rieten dak ligt bijvoorbeeld tussen de 85 en 100 euro, terwijl je betondakpannen al kunt aanschaffen voor 40 euro. Het ligt er dus aan waar je naar op zoek bent!

We hopen dat deze informatie je helpt bij het maken van de juiste keuze!