De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

Je lichaam verwarmen met behulp van een sunshower combi

2 min gelezen

Een sunshower combi verwarmt heel je lichaam. Met behulp van zo’n zonnedouche heb je de voordelen van wel infrarood- als zonlicht. Een echt wellness gevoel maar dan gewoon in je eigen badkamer. Wanneer je een zonnedouche in je badkamer plaatst kun je profiteren van zowel een gezonde leefstijl als gevoel van luxe. Zonlicht draagt immers bij aan je algehele gezondheid. Een sunshower combi is heel gemakkelijk te bedienen. Je hoeft alleen maar de juiste knoppen in te drukken. Je kunt afwisselen tussen de zonlicht modus en de infrarood modus. Je hoeft niet bang te zijn dat je te lang wordt blootgesteld aan zonlicht of aan infraroodlicht. De ingebouwde timer in een zonnedouche zorgt er namelijk voor dat de douche maximaal 10 minuten achter elkaar aanstaat. 

De voordelen van licht 

Met een sunshower combi kun je zowel gebruik maken van infrarood licht als van zonlicht. Zonlicht of uv-straling is zorgt voor een opgewekt gevoel en draagt bij aan de aanmaak van vitamine D. Deze soort vitamine zorgt voor een fit gevoel, een goede weerstand en sterke botten. Het zonlicht wat door een zonnedouche wordt uitgestraald is vergelijkbaar met het zonlicht dat tijdens de zomermaanden wordt uitgestraald. Infrarood licht geeft warmte af die tot diep in de huid doordringt. Dit draagt bij aan een betere doorbloeding in je lichaam. Daarnaast kan infrarood licht rugklachten, nekklachten, reumatische klachten en spierpijn verminderen. 

Het monteren van een een sunshower combi

Een sunshower combi kan niet in iedere badkamer gemonteerd worden. Dit kan namelijk alleen wanneer er ten minste twee betegelde wanden in je badkamer aanwezig zijn. Daarnaast heb je zeker voor wat grotere zonnedouches wel de ruime nodig. Deze douches hebben namelijk een hoogte van 1.95 meter. Wanneer jij in je badkamer een schuine wand hebt is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Daarnaast moet er binnen 4 meter van de plaats waar je de zonnedouche wilt installeren een stroompunt aanwezig zijn. Over het algemeen is een sunshower combi altijd verkrijgbaar als opbouw douche. Hierdoor hoef je geen grote aanpassingen te doen in je badkamer. Zo’n zonnedouche kan namelijk gewoon op een bestaande tegel wand gemonteerd worden. Mits hier natuurlijk de ruimte voor is. 

Veilig in gebruik 

Een sunshower combi beschikt over speciale uv-lampen en infraroodlampen. Hierdoor is de hoeveelheid licht die wordt uitgestraald door zo’n douche niet schadelijk voor je gezondheid. Het is zelfs bewezen dat dagelijks douchen in een sunhower bijdraagt aan je algehele welzijn. Echter zullen de lampen van de zonnedouche na 10 minuten uitgaan. Mocht je dus langer willen douchen dan kan dat natuurlijk altijd, maar je kunt dan geen gebruik meer maken van de verlichting. Daarnaast hoef je jezelf ook geen zorgen te maken over het feit dat water en elektriciteit eigenlijk niet samengaan. Een zonnedouche is namelijk speciaal ontwikkelt voor deze functie. Wil jij ook van alle voordelen profiteren die een sunshower combi je te bieden heeft? Ga dan naar Douchezaak.nl en laat jezelf goed informeren.