De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

Uniek en altijd in de mode eiken werkbladen

2 min gelezen

Nu de industrie overspoeld wordt met nieuwe composietmaterialen, is het veel gemakkelijker dan ooit om een ​​keuken te hebben die volledig wordt geleid door ontwerp in plaats van door materiaalkeuze.

Dus waarom kiezen consumenten nog steeds voor een massief werkblad boven alle andere opties? Hier zijn 3 redenen om te overwegen…

Elk massief werkblad heeft zijn eigen natuurlijke schoonheid en aangezien geen enkel stuk hout hetzelfde is, is de nerf op elk werkblad uniek. Hierdoor ontstaat een schitterend oppervlak met een fantastisch karakter; even goed thuis in een traditionele ruimte of een eigentijdse omgeving.

Ze passen uitstekend bij bijna alle keukenstijlen en kleuren. Er gaat niets boven de natuurlijke warmte van echt hout en er is een groeiende trend bij consumenten om warme natuurlijke kleuren en materialen in huis te gebruiken. Massief werkblad is een materiaal dat nooit uit de mode raakt en garandeert dat een keuken altijd trendy is.

Wordt beter met de leeftijd

Natuurlijke massieve werkbladen zijn een briljante optie voor een oppervlak dat er fantastisch blijft uitzien. Een massief werkblad ziet er alleen maar beter uit naarmate het ouder wordt en krijgt karakter en patina naarmate de natuurlijke kleur dieper wordt. In tegenstelling tot veel andere materialen op de markt die er na verloop van tijd moe en versleten uitzien, behoudt een solide werkblad zijn persoonlijkheid en blijft het er geweldig uitzien.

Zeg vaarwel tegen onvolkomenheden

Een van de grootste voordelen van massieve werkbladen is dat oneffenheden kunnen worden weggeschuurd. Deuken kunnen worden opgevuld; vlekken en slijtage kunnen worden gepolijst of geschuurd en opnieuw worden verzegeld. Laat een mes op een gelamineerd oppervlak vallen of haal een chip uit een stenen oppervlak en het is veel moeilijker en duurder om het recht te zetten.

Eenmaal geïnstalleerd, moeten massieve werkbladen worden afgedicht om te voorkomen dat er water in dringt. Goed nieuws is dat eenmaal verzegeld het slechts jaarlijks hoeft te worden gedaan, tenzij er werkzaamheden worden uitgevoerd. Als je dit niet doet, kan het werkblad kromtrekken en beschadigd raken.