De leukste woon blog!

Voor de leukste ideeën

Jouw woning slimmer maken dankzij elektrische raamdecoratie

2 min gelezen

Met Poweredblinds en dus  elektrische raamdecoratie, kan je jouw woning slimmer maken. Door deze nieuwe technologie kan je jouw gordijnen elektrisch laten aandrijven. Deze elektrische aandrijving geeft jou de mogelijkheid om jouw gordijnen automatisch te laten sluiten en openen. Dit soort technologieën worden ook wel “slim” genoemd. Het is namelijk zo dat deze uitvinding het makkelijker maken om bepaalde taken uit te voeren. Want ondanks dat het elektrisch aangedreven is en automatisch werkt, moet een mens nog steeds het bedienen. Dit kan door middel van een afstandsbediening of via een app. Hoe dan ook is het makkelijker dan zelf fysiek jouw gordijnen te openen en te sluiten.

Moet ik mijn gordijnen elektrisch laten aandrijven?

Ondanks dat het in eerste instantie niet per se lijkt op iets wat noodzakelijk is, kan het elektrisch laten aandrijven van gordijnen heel erg handig zijn. Denk hierbij aan mensen die moeite vinden bij het uitvoeren van dagelijkse taken die voor de doorsnee mens heel erg vanzelfsprekend lijken, zoals het openen en sluiten van jouw gordijnen wanneer je hier behoefte aan hebt. Voor mensen die zich bevinden in deze situatie kan het heel erg handig zijn om elektrische gordijnen aan te schaffen. Zij kunnen op deze manier zelf beslissen wanneer hun gordijnen open en dicht gaan zonder iemand anders hiervoor om hulp te vragen en dus zonder iemand tot last te zijn. 

Waarom kunnen gordijnen belangrijk zijn?

De mate van behoefte aan privacy kan verschillen van persoon tot persoon. De een voelt meer de neiging om zijn persoonlijke ruimte te beschermen van de buitenwereld dan de ander. Zo heeft de een zijn gordijnen altijd dicht en de ander misschien helemaal geen gordijnen of heeft ze altijd open staan. Het verschil is dat mensen van buiten uit naar binnen kunnen kijken. De een heeft hier meer moeite mee dan de ander en daar kunnen normen en waarden van grote invloed van zijn. Sommige mensen worden namelijk zo opgevoed dat mensen van buitenaf niet alles mogen weten over wat er in huis gebeurt en wat er plaatsvindt.